Villkor & bestämmelser

OBS! Viktig information just nu 

Ni som kommer på besök, ta inte med hunden in på området.
Eftersom Lagos Hundhjälp tar emot tikar på pensionat som kan börja löpa, och även tar emot löptikar på hunddagiset så bör hanhundar vara kemiskt eller operativt kastrerade för att undvika stress. 

Under vistelsen

Hund som inte klarar av att anpassa sig till hunddagis/pensionat; som är mycket orolig, skäller konstant, visar aggressivitet eller biter sönder inredningen måste hämtas snarast av ägare eller kontaktperson. I det läget görs ingen återbetalning. Om hunden skadar boxen så att den blir obrukbar för annan gäst debiteras hundägare för reparationskostnader. Bra att se över sin hemförsäkring att ansvarsförsäkring finns.

Skulle hunden bli sjuk och vi inte får kontakt med hundägare eller kontaktperson så gör vi vad vi anser bäst/kontaktar veterinär. Vid akut situation uppsöker vi veterinär omgående och söker ägare eller kontaktperson under tiden. Kostnader debiteras hundägare.

Mottagaren ansvarar inte för sjukdom samt brand-, olycksfall- och andra skador som hunden kan ådra sig under inackorderingstiden och som ej ersätts av försäkring.
Om skadeståndsskyldighet gentemot tredje man uppstått under inackorderingstiden ska mottagaren ansvara för kostnader som orsakats av mottagarens oaktsamhet eller uppsåt.

Hunden ska vid inlämning vara fullt frisk, fri från skabb, ohyra och fullt vaccinerad.  Hunden ska vara försäkrad. Ägaren kan bli ersättningsskyldig för sanering, veterinärskostnader för andra hundar om ägaren vet att hunden varit sjuk men ändå lämnat in hunden på dagis. Lagos Hundhjälp kan vägra att ta emot en hund som misstänks ha sjukdom, smitta eller liknande. Har hunden varit dålig i magen ska hunden vara minst 48 timmars symtomfri innan den får lämnas på dagis.

Om hunden inte hämtas/lämnas på avtalad tid utan att meddela i god tid, kan en extra avgift på 250:-/timmen tillkomma. Hämtas inte hunden inom 2 veckor efter avtalad tid kan Lagos Hundhjälp göra det som anses mest lämpligt för hunden (hitta jourhem/kontakt med länsstyrelsen).
Lagos Hundhjälp tar inget ansvar för om medhavda saker går sönder, försvinner eller missas att skickas med hem. Det är hundägarens ansvar att se till så att allt är med tillbaka.

Man bör se till att man har en Villaförsäkring eller Hemförsäkring eller någon liknande försäkring som omfattar skada som orsakats av familjens hundar. Blir en hundägare skyldig att betala skadestånd kan han anlita sin försäkring och få ersättning av försäkringsbolaget för det belopp han nödgats utge i skadestånd till någon skadelidande.

Hund biter och skadar eller dödar annan omhändertagen hund;
Om du godkänt att hunden får träffa andra hundar blir hundägaren till den hund som orsakat skadan ersättningsskyldig till den hundägares hund som blivit utsatt. Har du inte godkänt att din hund får träffa andra hundar kan hundägaren till den hund som blivit utsatt välja om de anser att Lagos Hundhjälp eller hundägaren till den hund som orsakat skadan ska stå för skadeståndet.

Omhändertagen hund skadar sig själv;
Om en hund skadar sig själv under vistelsen är det hundägarens försäkring som ska täcka dessa skador. Om hunden skadar sig själv genom att Lagos Hundhjälp uppträtt vårdslöst är det Lagos Hundhjälp som blir ersättningsskyldig om inte hundägarens försäkring täcker skadan. Om det inte föreligger vållande – hunden kan ha skadat sig genom en ren olyckshändelse- är Lagos Hundhjälp inte skyldigt att betala ersättning för veterinärvårdskostnader eller hundens liv. Dessa kostnader får hundägaren stå för, och han kan försäkra sig mot risken genom att teckna en liv- och veterinärvårdsförsäkring.

Hund smiter och orsakar i samband därmed skada
Här blir hundägaren och Lagos Hundhjälp i regel solidariskt ansvariga. Har hundägaren en hemförsäkring så kan han utnyttja denna. Viktigt att se till att hunden har ett ordentligt koppel och sele.

Hund smiter och kan ej återfinnas eller återfinns död
Om vållande anses åvila Lagos Hundhjälp, t ex genom att man försummat att se till hunden eller låsa in den på betryggande sätt blir Lagos Hundhjälp skyldig att betala skadestånd till hundägaren. Föreligger inte något vållande från Lagos Hundhjälp sida vilar ansvaret på hundägaren. Har han ingen livförsäkring för hunden får han själv stå för risken. Har han livförsäkring så utbetalas ersättning från denna med avdrag för eventuell självrisk.

Även här viktigt att se till att din hund har en ordentlig sele och koppel som är hela.

Lagos Hundhjälp kan neka en hund att fortsätta på dagis eller återkomma på pensionat om hunden inte trivs eller uppvisar andra beteenden som anses vara olämpligt. Lagos Hundhjälp har ingen uppsägningstid, utan ägaren kan när som helst avsluta sin hunds vistelse på dagis, samt kan Lagos Hundhjälp neka hunden att återkomma på dagis/pensionat om det finns anledningar till detta. En hund som inte trivs eller av andra anledningar inte fungerar i dagismiljön ska inte behöva utsättas för vidare vistelse.

Har du synpunkter eller frågetecken om avtalet, tala gärna om detta i tid så går vi igenom de delarna av avtalet tillsammans.

Information – gäller hundpensionat

Vid bokning av pensionat betalas en bokningsavgift på 80:- som swishas till 0738269301, avgiften betalas vid varje bokningstillfälle. Betalas inte bokningsavgiften kan bokningen sluta gälla, alternativt läggs den på fakturan.

Sen eller utebliven avbokning debiteras, även om du väljer att hämta hunden tidigare än avtalat. Faktura görs normalt sett i slutet av varje månad för de dagar som hunden varit här och en administrativ avgift tillkommer på 20:-. Avbokning ska ske senast en vecka före planerad vistelse annars debiteras full avgift. Undantag kan göras om hunden blivit sjuk eller avlidit, men då krävs kopia på veterinärsintyg.
Priserna gäller per påbörjad dag.

– När du lämnar hunden; ta med foder och instruktioner för utfordring och märk upp med namn. Samma sak om din hund behöver mediciner under vistelsen. Se till att hunden har ett halsband eller sele som sitter ordentligt. Kläder till de som behöver när det är kyligt eller regnar. Om hunden drar mycket i kopplet, så rastas hunden huvudsakligen i rasthagen. Under de första besöken är det bra att ta med en filt eller klädesplagg hemifrån som ger extra trygghet.

Vid lämning av hunden är det bäst att göra en så snabb och smidig överlämning som möjligt för att undvika stress hos hundarna som vistas här. Hunden hämtas och lämnas utanför bostaden, helst utanför området vid parkering för att undvika stress hos hundarna.

-Alla måste inte umgås med andra hundar;
Du kan på inackorderingsavtalet välja om din hund får eller inte får umgås med andra hundar. Kryssar du nej, så rastas hunden/hundarna ensamma och har sin egen box. Har du kryssat ja så gör Lagos Hundhjälp en bedömning om hunden/hundarna får umgås med andra. Hundar beter sig ibland mycket olika i trygghet tillsammans med sin ägare, jämfört med att vistas utan sin ägare på till exempel ett hundpensionat/hunddagis.

När du lämnar din hund ska hunden vara välrastad. Det finns sällan tid att rasta din hund direkt när det kommer, därför är det viktigt att hunden har gjort det den ska innan den lämnas. Efter en lång bilfärd behöver de flesta rastas igen innan de lämnas. 

Viktigt att passa överenskommen tid. Har vi bestämt en tid för hämtning/lämning är det viktigt att tiden passas då dagarna planeras efter detta. Blir du försenad är det viktigt att meddela detta.

Rulla till toppen